top of page
חיפוש

פרצלציה

אלי סידאוי שמאות מקרקעין מעניק ללקוחותיו מגוון שירותים מקצועיים ואמינים בתחום הנדל"ן והמקרקעין. בין מגוון תחומי התמחותו, המשרד מעניק גם ליווי וסיוע בהליכי פרצלציה. במאמר הבא תוכלו ללמוד את כל מה שנחוץ לדעת אודות פרצלציה.

מהי פרצלציה?

המושג פרצלציה לקוח מהמילה הלועזית parcellationומשמעותו היא חלוקה מחדש של מגרש אדמה למספרחלקות המיועדות לבנייה. לאחר החלוקה ניתן יהיה לרשום את כל אחד מהמגרשים הקטנים הללו בטאבו. רה-פרצלציה היא התהליך ההפוך: איחוד של מספר חלקות אדמה למגרש אחד גדול.

מדוע ומתי יש צורך לבצע פרצלציה? פרצלציה מאפשרת לפתח ולנצל קרקעות בצורה אופטימלית, כמו למשל לשם בניית יחידות דיור רבות יותר. בלשכת רישום מקרקעין, כל הקרקעות בארץ מחולקות לגושים, וכל גוש מחולק למספר חלקות (חלקה = שטח גדול דיו לבניית מספר בניינים). מכיוון שכל בניין שנבנה צריך להירשם בטאבו בחלקת קרקע שעומדת בפני עצמה, התעורר צורך לחלק את גושי הקרקע למספר רב יותר של חלקות, כדי לאפשר לבנות עליהן יותר. בתהליך הפרצלציה מחלקים קרקע גדולה למספר רב של חלקות קטנות, שעל כל אחת מהן ניתן לבנות בניין אחד. את תהליך הפרצלציה מבצעים כאשר לקרקע מסוימת יש מספר בעלים הרשומים בטאבו, אך אי אפשר לבנות עליה יותר ממבנה אחד. תהליך הפרצלציה מאפשר להשביח את הקרקע ולחלק אותה בצורה מיטבית, לא רק לשם בניית בנייני מגורים, אלא גם כדי לבנות מוסדות ציבור וכדומה. כיצד מתבצע תהליך הפרצלציה? תהליך הפרצלציה מתבצע באמצעות מודד מוסמך שאושר על ידי הוועדות המקומיות לתכנון ולבנייה והמרכז למיפוי ישראל.

ראשית, יש להגיש תוכנית חלוקה מפורטת לוועדה המחוזית / המקומית לתכנון ובנייה. לאחר מכן יש להכין באמצעות מודד מוסמך תוכנית לצורכי רישום, התואמת את התוכנית שאושרה. בשלב הבא יש לקבל את אישור הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה עבור התוכנית, וכן לקבל אישור לצורכי רישום מהמרכז למיפוי ישראל (אישור "כשרה לרישום"). לאחר קבלת כל האישורים יש להכין את כל המסמכים הדרושים כדי להגיש "תיק פרצלציה" לחתימתם של בעלי הקרקע. לאחר שאלו חתמו, יש להגיש את התיק ללשכת רישום המקרקעין לצורכי רישום החלוקה החדשה ובעלי הקרקע החדשים. כאשר לשכת רישום המקרקעין הרלוונטית קולטת את התיק, הושלם תהליך הפרצלציה.

האם ניתן לבצע פרצלציה ללא הסכמת בעלי הקרקע?

לפי חוק התכנון והבנייה, פרק ג', סימן ז', הוועדה המקומית לתכנון ובנייה יכולה לבצע הליך פרצלציה ללא הסכמת בעלי הקרקע. הוועדה יכולה לכפות את ההליך על בעלי קרקע שלא הצליחו להגיע להסכמה ובעקבות כך הוקפא תהליך הפיתוח של הקרקע. במקרים שכאלו הבקשה לרישום מוגשת בחתימת יו"ר הוועדה המקומית ונרשמת "ללא הסכמת הבעלים",ולכן אין גם צורך בהסכמת המינהל כדי לרשום אותה.

מהי העלות של ביצוע פרצלציה?


  • אין עלות אחידה לביצוע פרצלציה, שכן תהליך הפרצלציה מושפע מפרמטרים רבים ומגוונים (מיקום הקרקע, גודלה ועוד)

  • ומעורבים בו מספר רב של גורמים (מנהל מקרקעי ישראל, ועדות מקומיות, יועצים, משרדי ממשלה וכו').

משרד השיכון, מנהל מקרקעי ישראל או עורך דין מקרקעין יוכלו לספק לכם אומדן לא מחייב. למידע נוסף אודות פרצלציה – צרו קשר עם משרד אלי סידאוי שמאות וייעוץ מקרקעין ונשמח לענות על כל שאלה.


35 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentários


bottom of page